Over ons - Fortuna Be Quick

Over ons

Over ons

Wat al 25 jaar geleden werd geopperd is dan eindelijk bewaarheid: een fusie tussen de sportverenigingen Piershil en Goudswaardse Boys.

Nadat eerdere pogingen op bestuurlijk niveau om uiteenlopende redenen herhaaldelijk waren gestrand werd het zaadje deze keer geplant door spelers van beide clubs. In café de Pitbox te Piershil, waar deze spelers traditiegetrouw bijeenkomen na de zaterdagse wedstrijden, werd de wens geuit om gezamenlijk verder te gaan. Het leidde tot diverse gesprekken tussen de voorzitters Theo Bos en Nikita Plas en uiteindelijk tot buitengewone ledenvergaderingen op 6 mei 2022.

Besloten werd tot een intensieve samenwerking, met intentie tot fusie binnen drie jaar. Onder de naam Fortuna Be Quick, de meer dan 90 jaar oude oprichtingsnamen van beide clubs, zullen alle senioren en junioren gaan deelnemen aan de competitie. Trainer van de hoofdmacht wordt Jeroen van der Horst, in een eerdere fase was hij al aangetrokken als opvolger van Leo Tol bij Goudswaardse Boys. Floris van Marle, trainer van Piershil 1, kon zich vinden in die aanstelling en werd bedankt voor bewezen diensten.

Besloten is dat voor de winterstop de eerste twee elftallen zullen spelen te Goudswaard, na de winterstop in Piershil. Aan een definitieve versie van het nieuwe tenue (in de clubkleuren wit en groen) wordt hard gewerkt, de leden en bestuursleden van beide clubs verheugen zich op het aankomende seizoen.

Gesprekken met kandidaten voor het trainerschap van het tweede elftal zijn gaande, gegadigden mogen zich nog altijd aanmelden bij één van de besturen bij beide verenigingen. Ook enthousiaste jeugdleden en overige senioren (dames, veteranen, derde elftal) worden aangemoedigd zich aan te melden.   

tenue_Fortuna_be_quick.jpg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!